onsdag, februar 14, 2007

Forsoningsfrokost mellem DF og K hos Fogh

Selvom man siger nej til forsonings-kaffe i fuld offentlighed, kan man jo godt spise en frokost sammen uden for mediernes søgelys. Det synes at være tankegangen hos den konservative leder Bendt Bendtsen, der i starten af sidste uge mødtes med DF-leder Pia Kjærsgaard til en frokost hos statsministeren. Det skriver Dagbladenes Bureau.

Dermed blev der taget et afgørende skridt til at neddæmpe den bitre konflikt mellem DF og de konservative, der kort før jul gik helt op i spids med fyringen af den konservative forbrugerminister Lars Barfoed. På det tidspunkt var stemningen så iskold mellem parterne, at Bendt Bendtsen afslog et forslag fra Pia Kjærsgaard om at tale ud om tingene over en kop kaffe. Det var medvirkende til afslaget, at den konservative leder frygtede forsoningsmødet skulle få karakter af et medie-stunt.Men på statsminister Anders Fogh Rasmussens initiativ blev Pia Kjærsgaard i stedet inviteret med til den ugentlige frokost mellem Bendtsen og Fogh i Statsministeriet - helt uden mediernes viden.

Frokosten havde ikke formelt karakter af et forsoningsmøde, men kan ses som en "tillidsskabende foranstaltning" mellem to partiledere, der en måned tidligere dårligt nok kunne være i stue sammen.

Frokosten hos statsministeren forløb i en god tone - og markerer på det politiske plan, at der nu gøres store bestræbelser på at stoppe den konflikt mellem DF og konservative, der med stor dramatik afsluttede 2006.

Konflikten har længe generet Anders Fogh Rasmussen, og den seneste måned har også topfolk i DF og K arbejdet målbevidst på at få striden under kontrol. Vurderingen er, at regeringsblokken ikke længere kan tillade sig den luksus at slås indbyrdes i en situation, hvor valget nærmer sig, og oppositionen vinder frem i meningsmålingerne.

Ingen kommentarer: