mandag, februar 12, 2007

Måling: Søvndal er mest folkelig

En meningsmåling fra Epinion viser, at Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen begge scorer 28 point, når vælgerne skal vurdere deres folkelighed. SFs formand Villy Søvndal slår dem med en pæn banelængde og scorer 39 point.
Resultatet er en del af en større undersøgelse, som SF har fået lavet til intern brug, men metoden og antallet af svar gør, at den er fuldt repræsentativ. Det fortæller Berlingske Tidende.

Søvndal har også grund til at glæde sig på andre områder. Vælgerne vurderer nemlig også, at han er den mest troværdige af de tre partiledere, og så mener de, at han har bedre kompetencer til at blive minister end Thorning Schmidt.

Epinion konkluderer desuden, at 45 pct. af oppositionens vælgere har sympati for Søvndal mens Marianne Jelved (R) kun får sympatitilkendegivelser fra 35 pct.

Sådanne analyser kan ikke bruges til meget i den virkelige verden - altså andet end at få god omtale i aviserne. Hvis SF vitterligt har tænkt sig at bruge den til at lægge strategi, så burde de nok have stillet nogle andre spørgsmål.

Men det er da god priming af folkesocialisternes førstemand, må man sige.


Kilde: Berlingske Tidende.

1 kommentar:

Henrik Hansen sagde ...

Han brænder overraskende fint igennem ( For mig i hvert fald) og han er ikke SFs problem. De er klar til det kommende valg med en populær formand som jo hvad angår energisk udstråling jo slår den ellers på mange måder udemærket Holger K. med flere meter.

Kan nogen huske Pia Olsen ?.