mandag, februar 12, 2007

Korruptionssag på Københavns Rådhus bliver mere og mere speget

Et bidrag til en partikasse eller en opfordring til at blive kunde i et firma, der er ejet af en politiker til gengæld for en byggetilladelse. Det er ifølge Politikens oplysninger det tilbud, som en eller flere medlemmer af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har givet entrepenørfirmaet NCC.

NCC gik til medlem af Borgerrepræsentationen Anne Vang (S), fordi de fandt behandlingen af deres byggeprojekt underlig, skriver Politiken. Anne Vang gik derefter til sin gruppeformand Jesper Christensen, og i fællesskab underrettede de kommunens administrerende direktør Claus Juhl, der kontaktede politiet, som nu undersøger sagen.

Ifølge Politiken drejer det sig blandt andet om en Venstre-politiker, men det afviser Venstres gruppeformand i København Pia Allerslev. Hun mener, at overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har en finger med i spillet.

Men overborgmesteren, der blev underrettet af den administrerende direktør, efter han havde anmeldt sagen til politiet, mener, at det er en utidig form for mudderkastning.

- Det her har overhovedet ikke noget med spin eller ikke spin at gøre. Det er en sag om kriminalitet, der er overgået til politiet, og den er alt for alvorlig til at køre plat politisk argumentation på, fastslår hun over for Politiken.

Sagen bliver mere og mere speget, for hver dag, der går. I dag kan man således læse i gratisavisen dato, der har talt med Venstre-medlemmer i Københavns Borgerrepræsentation, som på det skarpeste benægter enhver form for afpresning af NCC og specifikt peger på koncerndirektøren i NCC, Christian Herskind, som central i sagen.

På opfordring fra Venstre spurgte avisen i går direktøren, om han på noget tidspunkt er blevet afkrævet penge af Venstre-medlemmer i Borgerrepræsentationen, og hvorvidt det er korrekt, at Herskind selv er medlem af partiet Venstre.

Direktøren, der som fire andre i NCC's topledelse allerede har talt med politiet i sagen, ønskede ikke at svare på de to spørgsmål og gjorde det klart, at han ikke ønskede at kommentere sagen, så længe politiet undersøger den.

Han henviste i stedet til NCC's kommunikationschef, Bo Dybkær. Herfra bliver det bekræftet, at Christian Herskind er medlem af Venstre. Bo Dybkær forklarer:

- Så længe sagen kører og undersøges af politiet, ønsker vi ikke at udtale os om detaljer. Set med vores øjne var der tale om flere brikker, der efterhånden dannede et billede. Derfor gik vi til Socialdemokraterne på Københavns Rådhus. Sagen blev siden overdraget til politiet.

Ifølge kommunens topchef var det politidirektør Hanne Bech Hansen, der blev informeret.

Venstres gruppeformand i Købehavns Borgerrepræsentation, Pia Allerslev, undrer sig over, at den børsnoterede storentreprnør NCC vælger at bruge sagen i, hvad der betegnes som politisk bagvaskelse.

Kilde: dato m.fl.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvorfor er det lige, man ikke må sige, det er Jesper Schou Hansen (V) der er tale om, når nu medierne i forvejen har beskrevet vedkommende som et markant og kritisk venstre-medlem af teknik og trafikudvalget?

Anonym sagde ...

Ja, det undrer også mig. Han er jo eneste V-medlem af udvalget... Men Pol. har også droppet "navneforbuddet" i dag, selvom Pia Allerslev holder stædigt fast i, at ingen fra hendes gruppe er afhørt af politiet etc.