onsdag, februar 14, 2007

S vil afskaffe Østaftalen

Socialdemokraterne åbner for en fuldstændig afskaffelse af den omstridte østaftale. Det vil betyde fri adgang til det danske arbejdsmarked fra Østeuropa. Det kan ske, hvis regeringen til gengæld er klar til at opruste myndighedskontrollen på arbejdsmarkedet, og fagbevægelsen samtidig får adgang til centrale oplysninger, så man lettere kan finde frem til firmaer med udenlandsk arbejdskraft.

Dermed skrinlægger S sin tidligere modstand mod at lempe østaftalen yderligere. Aftalen har siden 2004 begrænset erhvervslivets muligheder for at ansætte østeuropæisk arbejdskraft, skriver dagbladet Børsen.

Østaftalen blev vedtaget i forbindelse med EU's udvidelse i 2004. Aftalen er siden blevet lempet, men erhvervslivet har længe presset hårdt på for at få aftalen helt fjernet af hensyn til manglen på arbejdskraft i Danmark.

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov siger, at man er klar til et opgør med østaftalen, hvis man kan få stor sikkerhed for, at arbejdere fra Østeuropa arbejder på danske løn- og arbejdsvilkår.

Kilde: Børsen.

Ingen kommentarer: