mandag, januar 08, 2007

Tre kandidater til borgmesterposten i Køge

Skal socialdemokraterne i Køge vælge en overgangsfigur eller skal de satse på en ung kandidat med potientiale til blive en bydronning. Det valg er medlemmerne af partiet i den sjællandske kommuner sat overfor, når de i morgen mødes til ekstraordinær generalforsamling for at finde afløseren for borgmester Torben Hansen, der døde i lørdags.

Tre medlemmer af kommunalbestyrelsen har meldt sig på banen som kandidater, men det bliver altså medlemmerne der beslutter hvem de vil have i spidsen for kommunen.

De tre kandidater

Marie Stærke, 27, formand for Kultur- og fritidsudvalget og i gang med sin anden valgperiode.

Randi Hansen, 66, formand for social- og sundhedsudvalget, tidligere viceborgmester i den lille Skovbo kommune som Køge er blevet lagt sammen med.

Mikael Mogensen, 66, gruppeformand og tidligere skoleinspektør.

INGEN af de tre kandidater har en hjemmeside og det er derfor svært at finde biografiske oplysninger på nogle af dem. Umiddelbart virker det som om at Marie Stærke er favorit til at vinde borgmesterposten.
Hun har opbakning både fra de store partiforeninger i Køge og fra et stort antal af medlemmerne i den 10 mand store byrådsgruppe.

Vinderen af afstemingen i morgen bliver udpeget som borgmester på et møde i kommunalbestyrelsen den 17. januar.

Tv2/Lorry havde et indslag om situationen i Køge, det kan ses her.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ifølge KL er det først tirsdag i næste uge, at der holdes ekstraordinær generalforsamling:

"Den lokale partiforening holder ekstraordinær generalforsamling tirsdag i næste uge, og det ekstraordinære byrådsmøde, hvor borgmesteren udpeges, holdes formodentligt onsdag, skriver Dagbladet Køge."

http://www.danskekommuner.dk/default.asp?id=70413