fredag, januar 12, 2007

S: Urimeligt med forskerordningen til fodboldspillere

Det er ikke rimeligt, at danske sportsstjerne, der har boet i udlandet, kan nøjes med at betale 25 procent skat i tre år. Det mener Socialdemokraterne, som vil ændre forskerordningen.

- Det er urimeligt, at danskere – for eksempel sportsstjerner, der har boet i udlandet i mere end tre år – burger forskerordningen, siger formanden for Folketingets skatteudvalg, René Skau Björnsson, til MetroXpress.

Sidste år gav forskerordningen 1.600 muligheden for at betale lavere skat. 79 var sportsfolk.

- hvor mange danske vides ikke, men det skal der nu redegøres før. Jeg gætter på at hvis mere end 10 danske spillere i superligaen der kvalificerer sig til forskerordningen, er jeg dybt imponeret.

Jeg mener sku' at Skau Björnsson skal stikke piben ind og finde noget andet at bruge sin tid på end om 10-15 fodboldspillere bruger en skatteordning, der sikrer at vi kan få nogle danske profiler til dansk fodbold, i stedet for at de skal spille i Norge. I øvrigt er argumentet om at tre i i udlandet ikke er særlig lang tid tåbeligt - tre år svarer til cirka 20 % af en professionel fodboldspillers karriere.

Kilde: Nyhedsavisen

Ingen kommentarer: