mandag, januar 08, 2007

SF: Ingen rimelighed i forskerordning til fodboldspillere

SFs skatteordfører, Morten Homann, bryder sig ikke om, at fodboldspillere kan slippe med langt lavere skatter end andre. Han vil hellere bruge pengene på flere plejehjemsmedarbejdere.

Alt tyder på, at fodboldspilleren Niclas Jensen er få dage fra at skrive under på en kontrakt med FC København. Parterne er enige, og den vigtigste grund til, at der ikke er skrevet under endnu er, at Niclas Jensen kan score betydelige skattefordele ved at vente en uge endnu. Grunden til at han skal vente en uge er at han skal have været fem år i udlandet for at kvalificere sig til at være ekspert på sit område.

Så vil han nemlig være berettet til at betale skat efter den såkaldte forskerordning, og vil på den måde slippe med en skatteprocent på 25. Det bryder man sig ikke om i SF, hvor man ikke mener, at skatteyderne skal være med til at betale fodboldspilleres løn.

- Jeg har jo intet imod det, hvis Niclas Jensen skal spille for FC København, men jeg forstår ikke hvorfor skatteyderne skal betale hans løn, når nu det er arbejdsgiveren der betaler din og min, siger altså Morten Homann, til hjemmesiden bold.dk.

Morten Homann anerkender, at forskerordningen udgør en forholdsvis lille post rent finanspolitisk, og at det er i manges interesse at få dygtige sportsfolk til landet, men for ham handler det om retfærdighed.

- For mig at se, er det et spørgsmål om ret og rimelighed. Fodboldspillere er i forvejen ikke dem, der tjener mindst og når bageren nede om hjørnet skal betale fuld skat, skal de også. Hvis fodboldspillerne betaler fuld skat, vil det måske kunne betale 100 plejehjemsmedarbejdere. Det skal man også lige have med, slutter Morten Homann.

Morten Homann glemmer så lige i sit korstog for retfærdighed, at hold som FC København og OB udelukkende kan komme langt i de europæiske turneringer fordi de med forskerordningen får mulighed for at tiltrække spillere af en vis kaliber. De to klubbers europæiske eventyr har i år indbragt klubberne et tre-cifret millionbeløb og mon ikke skattefar nok skal få fingrene i nogle af dem.
Den unge folkesocialist burde i mine øjne finde et andet mål for sin retfærdighedskamp. F.eks. kunne man lave en særlig skattetordning for sportsfolk som betød at de næstbedste danske spillere kunne blive herhjemme lidt længere (de bedste bliver jo nok solgt alligevel...).

Niclas Jensen er i øvrigt en fremragende teknisk venstre back, der udover at have spillet for FC København, også har optrådt for Lyngby, PSV Eindhoven i Holland, Manchester City i England, Borussia Dortmund i Tyskland og seneste i engelske Fulham FC. Niclas Jensen har spillet 54 landskampe for Danmark og har stadig sit første landskampsmål til gode.
Niclas Jensen er bror til landsholdsspilleren Daniel Jensen, der til daglig tjener til føden i den tyske storklub Werder Bremen.

Kilde: Bold.dk

Ingen kommentarer: