mandag, januar 08, 2007

K vil skære i dagpengene

Ved gradvist at skære i dagpengene skal ledige presses til at tage job, som de i første omgang ikke er villige til at tage.

Det mener den konservative arbejdsmarkedsordfører, tidligere familie- og forbrugerminister Lars Barfoed, skriver Jyllands-Posten.

Han foreslår, at beregningen af dagpenge skal ske efter en såkaldt årsindkomstmodel, så dagpengenes størrelse afhænger af, hvor stor en indkomst man har haft det foregående år.

Samtidig skal den nuværende regel om, at man højst kan få 90 pct. af sin hidtidige indkomst fastholdes.

På den måde vil ledige år for år få mindre i dagpenge, fordi man hvert år højst kan få 90 pct. af, hvad man fik året før.

Formålet er at gøre ledige mindre kræsne samt at forenkle dagpengesystemet.

- Ledige vil få en gradvist stigende tilskyndelse til at søge andet arbejde end det, de i første omgang er interesserede i at tage. Og så vil vi få en meget mere enkel måde at beregne dagpengene på, siger Lars Barfoed til Jyllands-Posten.

LO-sekretær Harald Børsting kalder det konservative forslag for "en ualmindelig dum idé":

- Store grupper får allerede i dag langt under 90 procent, hvis de bliver ledige, og vi kan jo også se, at langtidsledigheden skrumper, siger Harald Børsting.

Han foreslår i stedet at politikerne laver en skattereform, hvis de mener, at der er yderligere behov for at belønne folk for at arbejde.

Det er måske ikke lige den slags forslag eller udtalelser der bringer nogens drøm om en SK-regering tættere på.

Kilde: Berlingske Tidende

Ingen kommentarer: