tirsdag, januar 09, 2007

Regeringen vil stoppe for bedragere og kriminelle ved evakueringer

Hvis det står til regeringen og Dansk Folkeparti så vil det, næste gang der bliver brug for at evakuere danskere hjem fra udlandet, være muligt for kommunerner at kontrollere, om der er sociale bedragere iblandt.

Debatten om sommerens evakuering af 6000 danske statsborgere, der blev fanget da Hezbollah påtvang Libanon en krig mod Israel, fører nu til et par ændringer af loven.

Blandt de næsten 6000 mennesker der blev evakueret var der tre personer, som rejste ulovligt ind i Danmark - her iblandt en dømt, og senere udvist, morder.

Samtidig blev der stillet spørgsmålstegn ved, om der blandt de evakuerede var mennesker på dagpenge og kontanthjælp. Dvs. folk, som var taget på ferie i Libanon, selv om de skulle være til rådighed for arbejdsmarkedet.

Regeringen kommer med forslaget efter pres fra Dansk Folkeparti, som i dag havde bedt hele tre ministre om at redegøre for evakueringen.

Partiets udenrigsordfører Søren Espersen tog en stor del af æren for lovforslaget.

- Det at vi stod op mod de stride vinde af hellig forargelse, har medført, at loven nu laves om, så der bliver en ordentlig kontrol med tingene, siger han med tilfredshed til DR.

Den radikale integrationsordfører Simon Emil Ammitzbøl er derimod ikke ret glad for lovændringerne.

- Snyd skal bekæmpes, når der er en konkret mistanke. Men vi er bekymrede for denne her fiskenetsmetode, hvor enhver borger er mistænkt, indtil det modsatte er bevist, siger han.

Her er der vist ikke meget andet at sige, end at regeringen har ret, der er gratis hjemtransport - vi sikrer os lige at du ikke er morder. Jeg mener sku' det er fair.

Kilde: Danmarks Radio

Ingen kommentarer: