onsdag, januar 10, 2007

Ritt vil have penge tilbage fra Peter Schlüter

En af de mest mindeværdige øjeblikke i Maragerth Thatchers regeringstid, var da Jernladyen tog til Dublin og krævede at Det Forende Kongerige fik nogle af sine penge tilbage fra EF. Samme besked giver Ritt Bjerregaard, der ikke sjældent bliver omtalt som Isdronningen, nu til den konservative borgerrepræsentant Peter Schlüter.

I løbet af de ti første måneder i 2006 hævede Peter Schlüter 136.000 kroner fra den københavnske kommunekasse. Pengene var erstatning for tabt arbejdsfortjeneste på grund af hans medlemskab af Borgerrepræsentationen.

Men beløbet er alt for højt, lyder det nu fra kommunens egen revision. Her har man set nærmere på sagen og konkluderer, at Peter Schlüter slet ikke ville kunne have tjent så mange penge som selvstændig kommunikationsrådgiver.

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) vil ikke afvise, at Peter Schlüter kan blive nødt til at betale pengene tilbage, men selv afviser han, at han har gjort noget forkert.

- Jeg har fulgt reglerne til punkt og prikke, mine bilag og afregninger er løbende blevet tjekket af BR-sekretariatets jurister. Og derudover har næstformandskabet i BR godkendt alle posterne, understreger han.

- Revisionsdirektoratet finder - på grundlag af de af Peter Schlüter foreviste privatøkonomiske oplysninger - at det ikke kan sandsynliggøres, at der som selvstændig erhvervsdrivende er lidt et tabt af en sådan størrelsesorden som udbetalt, hedder det ifølge Berlingske Tidende i rapporten.

Københavns Kommunes økonomiudvalg vil nu iværksætte en uvildig advokatundersøgelse af politikerens økonomi. Først når den er klar, vil man beslutte, om sagen får konsekvenser.

Man kan nok antage at Peter Schlüters politiske karriere vil lide alvorlig overlast hvis han bliver dømt til at betale pengene tilbage. Man må antage at de konservative, der jo slår sig op på at være et parti der går ind for lov og orden, ikke kan leve med at have en bedrager i blandt sig.

Kilde: Danske Kommuner

Ingen kommentarer: