tirsdag, januar 09, 2007

Skatteminister: I orden med forskerordning til fodboldspillere

Skatteminister Kristian Jensen fra Venstre, afviser overfor hjemmesiden bold.dk at ændre i den forskerordning, som mange fodboldklubber benytter sig af i bestræbelserne på at hente de bedste udenlandske spillere til landet.

Mandag langede SFs skatteordfører Morten Homann ud efter forskerordningen, der blandt andet betyder at fodboldspillere, enten udlændinge eller danskere der har spillet i udlandet i minimum fem år, kan slippe med at betale 25 % i skat i tre år.

Skatteminister Kristian Jensen afviser kritikken fra Homann, selvom han erkender at ordningen ikke er rettet mod idrætsfolk:

- Ordningen med at hente nøglemedarbejdere til landet er ikke etableret for at få idrætsfolk fra udlandet til at slå sig ned i Danmark. Ordningen henvender sig primært til forskere og nøglemedarbejdere. Men da kriterierne for at blive omfattet af ordningen er objektive, gælder den naturligvis for alle form for arbejde i Danmark, herunder fodboldklubber, siger Kristian Jensen og fortsætter:

- Der er tale om en ordning, der er nem at administrere, og i og med at der er tale om objektive kriterier, er vi fri for nogen som helst former for smagsdommeri, hvor vi ellers politisk skal beslutte, hvilke former for virksomheder, der er ’fine nok’ til, at de må benytte ordningen til at tiltrække nøglemedarbejdere til landet, siger skatteministeren til bold.dk.

Ministeren fortæller at 68 personer på ordningen i 2006 var tilknyttet en fodboldklub, mens der i alt var 2.596 personer på ordningen.

Kilde: bold.dk

Ingen kommentarer: