mandag, januar 08, 2007

Førstedamen Fogh Rasmussen

Der drages ofte uretfærdige sammenligninger mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen og den amerikanske præsident George W. Bush, men denne gang er det vist ikke helt forkert at drage en hvis sammenligning mellem de to våbenbrødre.

Op til det amerikanske midtvejsvalg brugte Republikanerne præsidentens hustru, Laura, til kampagneevents steder hvor præsidentens tilslutning var meget lav og hvor et besøg fra præsident Bush blev vurderet til at ville skade mere end gavne. Det på trods af, at Laura Bush fra begyndelsen ikke var tiltænkt en aktiv politisk rolle, fordi hun skulle være modsætningen til forgængeren - Hillary Clinton.

Nu vil Anders Fogh Rasmussen så spille sin hustru Anne-Mette Rasmussen ind i politik, på trods af at hun ikke har haft nogen central politisk rolle, efter valgkampssejren i 2001 var det partisekretær Claus Hjort Frederiksen og ikke hustruen der blev vist frem på scenen til sejrsfesten på Færgen Sjælland.

Anne-Mette Rasmussen skal være med til at bringe kvinder tilbage i vælgerfolden hos Venstre. De har nemlig forladt hendes mand til fordel for socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt.
Det er vist ikke hver dag at en kvinde kæmper for at hendes mand skal have flere kvinder:-)

Den liberale blogger, Jarl Cordua, har en længere vurdering af Anne-Mette Rasmussen entre på den politiske scene .

1 kommentar:

Unknown sagde ...

En mindre rettelse: Den samlede familie Fogh Rasmussen VAR på scenen på Færgen Sjælland, mens jeg ikke husker, at Claus Hjort Frederiksen var det...