fredag, januar 12, 2007

Den radikale Niels Helveg Petersen genopstiller ved næste valg.

Det bekræfter den tidligere økonomi- og udenrigsminister overfor TV 2|Politik.

Niels Helveg Petersen hører til blandt Folketingets ældste medlemmer - både hvad angår alder og anciennitet. Han fylder 68 år i næste uge, og mere end 32 af dem har han tilbragt som medlem af Folketinget.

Niels Helveg blev valgt første gang i 1966 i Fredensborg, og er i dag opstillet i Middelfart (Fyns storkreds).

Han har siddet i Folketingets præsidium siden 2005. Hvis Helle Thorning-Schmidt laver regering sammen med de Radikale er det ikke utænkeligt, at Niels Helveg kunne blive formand for Folketinget, en post som Niels Helveg brændende ønsker og som Socialdemokraterne kunne handle for et ekstra fagministerium. Der er dog to ting, der taler imod den løsning.

Traditionelt går posten som Folketingets formand, til et aldrende medlem af det største regeringsparti og jeg har på fornemmelsen at Socialdemokraterne gerne vil have en kvinde på posten - sådan for ligestillingens skyld. Problemet med den plan er at det ikke ligefrem vrimler med kvalificerede bud i den retning. Der er nok meget få der kan se Lise von Seelen, Anne-Marie Meldgaard eller Lone Møller i den position.

Formanden for Folketinget får løn svarende til en minister og kan råde over formandslejligheden, en dejlig stor lejlighed tæt på arbejdspladsen.

Kilde: TV2/Nyhederne

Ingen kommentarer: