mandag, januar 08, 2007

Pia K. langer - igen - ud efter K

Dansk Folkeparti ønsker åbenbart ikke at bilægge striden med regeringspartiet De Konservative.

I sit seneste ugebrev langer Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, mandag igen ud efter De Konservative i udlændingedebatten. Årsagen er naturligvis de konservatives bevidste provokation af DF, da de foreslog igen at undersøge mulighederne for at give opholdstilladelse til flygtende irakere.

- Bare man appellerer længe nok og nægter at rejse hjem, får man lov at blive. Det synes at være De Konservatives budskab til de afviste asylsøgere, der nægter at rejse ud af landet trods ubegrundet asylansøgning, skriver Pia Kjærsgaard i sit ugebrev.

De Konservatives integrationsordfører, Henriette Kjær, bad inden weekenden integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) om at redegøre for, om Flygtningenævnet kunne genåbne irakernes sager. Det skete kort efter, at FN anbefalede, at alle flygtede irakere fra det centrale og sydlige Irak bør have opholdstilladelse i de europæiske lande, fordi situationen i dele af Irak er ekstremt farlig. Men for Dansk Folkeparti er det en mærkesag, at der kommer færre udlændinge til Danmark - uanset hvilken fysisk og psykisk stand, de er i.

- Vi har fra 2002 gennemført en lovgivning, som har til formål at mindske antallet af udlændinge i Danmark. Loven er klar, og myndighedernes sagsbehandling omfattende og grundig. Hvis man ikke får opholdstilladelse, skal man som udgangspunkt hjem. Det kan ikke nytte, at blot fordi irakerne nægter at rejse og tiden går, så ender det med, at loven ikke holdes, og de alligevel får ophold i Danmark, skriver Pia Kjærsgaard i sit ugebrev.

At der er ikke så meget er tale om reelt indhold, men derimod om drilleri mellem de to partier, er der ingen tvivl om. Og spørgsmålet er, om det ikke også er relativt gratis for begge parter. I hvert fald vil det være meget svært for oppositionen at gribe bolden, uden at komme til at virke som "slappere", hvilket vel kun SF og R ønsker at fremstå som.

På den måde kan K faktisk signalere, at de godt nok er borgerlige, men at de ikke er lige så rabiate som DF og V. Og at man som "anstændig" borgerlig bør stemme på K.

Læs Pias nyhedsbrev her.

Ingen kommentarer: