torsdag, januar 11, 2007

Pia Gjellerup ud af dansk politik

Socialdemokraten Pia Gjellerup forlader Folketinget. Hun skal være leder af det politiske sekretariat i juristernes og økonomernes fagforening DJØF.

Pia Gjellerup er i dag kommunalordfører for Socialdemokraterne. Men hun har en lang politisk karriere bag sig. Hun var erhvervsminister i et par år sidst i 1990'erne, og hun nåede at få et lille år som finansminister, inden Socialdemokraterne tabte valget i 2001.

- Jeg har lagt både tid, kræfter og engagement i gerningen - og det i et sådant omfang, at jeg vist for længe siden har afleveret et helt arbejdsliv i dansk politik, siger Pia Gjellerup til TV2 Nyhederne.

Pia Gjellerup prøvede også at være justitsminister i begyndelsen af Poul Nyrup Rasmussens regeringsperiode. Men efter to måneder blev Pia Gjellerup fældet af sagen om den krakkede kursusejendom Solhavegård, hvor hun havde været bestyrelsesformand.

I midten af 1990'erne var Pia Gjellerup næstformand for Folketingets finansudvalg. Samtidig havde hun det krævende job som gruppeformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe.
Pia Gjellerup er 47 år og uddannet jurist. Hun kom i Folketinget i 1987.

Det bliver tidligere folketingsmedlem og nuværende medlem af regionsrådet i Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen der indtræder i stedet for Pia Gjellerup. Det er lidt komisk, at det netop var Sophie Hæstorp og Pia Gjellerup der udkæmpede et ret hårdt slag om et af mandaterne i den gamle Vestre Storkreds i København, et slag som Sophie Hæstorp Andersen tabte, og at Sophie siden har skiftet Københavns Storkreds ud med det gamle Københavns Amt for at blive valgt - Blot for at se sig selv i Folketinget få måneder senere.

Pia Gjellerup var en af Frank Jensens varmeste støtter under formandsvalget og har siden været usynlig i offentligheden.

Kilde: DR
Kilde2: TV2 Nyhederne

2 kommentarer:

Jarl Cordua sagde ...

Hvad har vi DJØF-medlemmer dog gjort siden, at vi nu skal trækkes med hende?

I want my money back!

Anonym sagde ...

Det er nok verdens mindste overraskelse, at DJOEF hyrer en socialdemokrat til at staa i spidsen for sin politiske afdeling? Hvad havde du forestillet dig?

Wake up and smell the coffee ;-)