torsdag, januar 11, 2007

S: Kontanthjælpsloftet bør afskaffes

Fjern kontanthjælpsloftet, starthjælpen og den lave integrationsydelse. Det er Socialdemokraternes bud på, hvordan man i første omgang kan komme en del af den stigende fattigdom i Danmark til livs.

Antallet af fattige danskere er steget med 45.000 under VK-regeringen. Det viser en opgørelse fra AErådet, det tidligere Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Specielt én gruppe er blevet fattigere, viser opgørelsen. Nemlig dem, der rammes af kontanthjælpsloftet. Alene i 2004 sendte kontanthjælpsloftet 2.500 personer under fattigdomsgrænsen.

- Det er jo helt tydeligt, at hverken kontanthjælpsloftet, starthjælpen eller den lave integrationsydelse hjælper folk med at komme i arbejde. Det gør udelukkende folk fattigere, siger Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Socialdemokraterne mener, at det er uacceptabelt, at et moderne velfærdssamfund fører en socialpolitik, der gør folk fattigere.

- Vi ser helt almindelige børnefamilier, der har så lavt et økonomisk råderum, at de ikke kan betale deres husleje. Og vi har nu en gruppe på omkring 40.000 børn, der vokser op i familier, der kan kaldes fattige. Simpelthen fordi regeringen fører en forkert socialpoltik. Det kan vi ikke være bekendt, siger Mette Frederiksen.

Ingen kommentarer: