onsdag, januar 10, 2007

Frederiksberg: Ungdomshus - nej tak!

Udsigten til at huse 500 selvbestaltede voldspsykopater fra Helvede står ikke øverst på ønskesedlen hos lokalpolitikerne på Frederiksberg.

Den rige enklave i København blev ellers forslået af finansminister Thor Petersen (V) som en mulig aftager til beboerne fra landets mest berømte adresse, Jagtvej 69. Det fremgår af et svar fra finansministeren til Enhedslistens Line Barfod. Bygningen der ligger på Bülowsvej er ellers stor nok til at rumme de unges aktiviteter, men den konservative borgmester Mads Lebech er ikke begejstret for forslaget.

- Frederiksberg Kommune har ingen interesse i at huse Ungdomshuset eller det miljø og den kultur, det bringer med sig, hvor man går ud og kaster brosten efter politiet. Ungdomshuset på Jagtvej har jo ikke ligefrem bragt lykke for naboer og borgere, siger borgmester Mads Lebech, til Politiken.dk.

Mads Lebech understreger, at kommunen ikke vil blande sig i, hvad staten bruger sine bygninger til, men at kommunen ikke vil involvere sig hverken praktisk eller økonomisk i et autonomt ungdomshus på Frederiksberg.

Socialdemokraterne bakker borgmesteren op

- Nej, ellers tak, lyder det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem Katrine Lester, der bakker den konservative borgmester helt op i denne sag.

- Det er Københavns kommune der har skabt problemet, det må de selv løse og de skal ikke eksportere det til os, siger hun til Dansk Politik.

Kilde: Politiken

Ingen kommentarer: