søndag, januar 07, 2007

Dødsfald: Borgmester Torben Hansen, Køge

Køges borgmester Torben Hansen (S) tabte kampen mod kræften. Få måneder efter at han i efteråret fik konstateret kræft, døde han lørdag aften i en alder af 54 år.

Torben Hansen har været borgmester i Køge siden 2002. Han havde været medlem af byrådet i kun fire år, før han blev valgt som socialdemokraternes spidskandidat. Ved valget i 2005 fik han mere end 5700 personlige stemmer og var dermed kraftigt medvirkende til at Socialdemokraterne kunne holde på borgmesterposten, på trods af at man ved kommunalreformen var blevet lagt sammen med den lille, men Venstre-stemmende landkommune Skovbo.

Gennem alle fem år som borgmester har Torben Hansen været kendetegnet ved sit store engagement i Køge, og han har forsvaret kommunens interesser i en lang række sammenhænge. En af de seneste års store opgaver for ham har været at sikre en vellykket fusion mellem Køge og Skovbo kommuner - et arbejde han nu ikke får set det færdige resultat af. Køge har også satset hårdt på idrætten hvilket resulterede i en nominering fra Danmarks Idrætsforbund til at blive årets idrætskommune.

Der er endnu ikke kommet nogen melding om hvem der skal overtage borgmesterposten efter Torben Hansen.

Kilde: Dagbladet Køge Online

Ingen kommentarer: