torsdag, januar 18, 2007

YouTube-video kalder K-politiker for nazist

Den konservative kredsformand og folketingskandidat i Kgs. Enghave, Holger Sørensen, bliver lagt for had i video lagt ud på det Google-ejede YouTube. Han fremstilles som nazist, og årsagen er angiveligt hans underskriftindsamling mod Ungdomshuset i København. Det fortæller Jyllands-Posten.

Holger Sørensen har selv ført sig frem som politisk povokatør. Bl.a. havde han en cigaret i munden på sin valgplakater ifm. folketingsvalget 2005.

Og for et par uger siden tog han initiativ til indsamling af underskrifter mod Ungdomshuset i København.

I videoen, der har titlen "Holger Sørensen er et NAZI røvhul", fremstilles den konservative via billedmanipulation og gamle nazifilm som en nazist, der vil ryde "Ungeren". Altsammen med gamle nazi-sange som underlægning.

Videoen er fremstillet af en anonym person, der kalder sig "sortkapel", og den varer 8 minutter og 5 sekunder. Holger Sørensen har politianmeldt videoen.



"Derfor har jeg valgt at politianmelde denne video. Det er på tide, at der er nogen som trækker en streg en sandet i stedet for at stikke hovedet i sandet," siger Holger Sørensen.

Hvad Sørensen forestiller sig, at politiet skal gøre, er uvist. Vi har jo fået slået fast, at vi har meget vide rammer for ytringsfriheden her i landet, og politisk satire har endnu videre rammer. Men måske kan han få Justits-Lene med på et eller andet?

Samme "sortkapel" har i øvrigt lagt adskillige politiske videoer på youtube.
I en af disse fremstilles også professor Bent Jensen som nazi-venlig og i samme video tager "sortkapel" også stærk afstand fra USAs krig i Irak.

Kilde: Jyllands-Posten.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kræver "politisk satire" ikke, at det er sjovt og ikke bare tilsvining?

Anonym sagde ...

Nogle burde lære sortkapel om:

Godwin's Law (also known as Godwin's Rule of Nazi Analogies) is a mainstay of Internet culture, an adage formulated by Mike Godwin in 1990. The law states: "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one."

Kilde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law

Anonym sagde ...

Det er vel ikke Youtube der har sendt en meddelelse ud med teksten: "K-politiker er nazist"? det er vel bare en bruger-tosse

Law Lord of Denmark sagde ...

Der er betinget offentlig påtale for krænkelserne i videoen, jf. straffelovens § 275, stk. 2, 2. pkt, jf. § 267.

Politiet finder dog sikkert en begrundelse for at afvise at gøre noget alligevel.