søndag, januar 14, 2007

Meningsmåling: Lille forspring til blå stue, S & V lige store

Den senere tids åbenlyse strid mellem de konservative og Dansk Folkeparti straffes tilsyneladende ikke af vælgerne, da regeringen og DF ifølge en måling fra Rambøll genvinder flertallet med 50,5 pct. af stemmerne efter nedturen i efteråret.

Oppositionen stod til flertal på tre mandater i den seneste Rambøll- måling i november, men især Socialdemokratiet har tabt terræn i forhold til Venstre, og der er nu dømt dødt løb mellem de to store partier, der hver får 50 mandater.

For S er det stadig en fremgang på tre mandater i forhold til det katastrofale valgresultat i 2005, mens Venstre taber to mandater. DF går to mandater tilbage, men gruppeformand Kristian Thulesen Dahl (DF) glæder sig over, at VKO-blokken står til 89 mandater mod 86 til oppositionen.

- På trods af en periode med megen tumult mellem regeringen og DF ser det overordnet meget fornuftigt ud, og vi kan kun være tilfredse med, at målingen bekræfter en beskeden tendens til, at vi ser ud til at genvinde flertallet,« siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-POsten .

Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, ser målingen som udtryk for, at vælgerne har gennemskuet efterårets protestkampagner mod regeringens velfærdspolitik og påståede nedskæringer i kommunale budgetter.

Morten Bødskov, der er næstformand i den socialdemokratiske gruppe (og retsordfører) mener, at flere vælgere må have glemt, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kaldte protesterende forældre og pædagoger for "socialistiske ballademagere." Han fremhæver dog partiets stabile fremgang og anser målingen som udtryk for "status quo i dansk politik".

Når nu oppositionen går tilbage på trods af regeringens lidt triste efterår, så skyldes det jo ikke mindst, at der har været meget ballade i oppositionen mellem Socialdemokraterne, SF og De Radikale. Der bør nok ikke herske meget tvivl om, at oppositionen i en meget vid udstrækning bør kævle meget mindre internt og angribe regeringen noget mere.

Omvendt er målingen vel også udtryk for, at det på det økonomiske område går ganske godt i vores lille land, den sæsonkorrigerede ledighed var i november måned på 4,0 %. Vælgerne ved hvad de har, og ikke stadig ikke helt sikre på hvad de får, hvis Helle Thorning-Schmidt og Marianne Jelved kommer til magten.

Kilde: Jyllands-Posten

1 kommentar:

Allan sagde ...

jep, vi har øget ulighed, fremmedhad, overvågningssamfund, flere fattige, mere terror, 650.000 døde i irak, dårligere miljø og politisk censur af DR og TV2. Ytringsfriheden er blevet formindsket og det offentlige bliver udsultet.

Folk ved hvad de har og det vil de helst ikke have mere. Tjek evt. ritzaus nyeste måling.