mandag, januar 15, 2007

S-vælgere vil ikke have SR-regering

Det er ikke kun Socialdemokraterne og De Radikale på Christiansborg, der er blevet godt og grundigt trætte af hinanden. Det er de to partiers vælgere også.

Mens Socialdemokraterne vil gå til valg på at danne en SR-regering, så er partiets vælgere langt fra begejstrede for tanken. Kun 16 procent af S-vælgerne støtter en sådan koalition. Det viser en meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen.

Ifølge målingen, der bygger på 1015 personer og er foretaget i dagene 8.-10. januar, peger 23 procent af Socialdemokraternes vælgere på en S-SF-regering. 53 procent af S-vælgerne ser helst en bred S-SF-R-regering.

Heller ikke de radikale vælgere sukker efter en ny SR-regering. 59 procent foretrækker en bred S-SF-R-regering, mens 37 procent ønsker en SR-regering.

Det ser altså ud til, at tanken om en S-mindretalsregering bliver mere og mere sandsynlig.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

hvorfor er det ikke den bredde løsning, der virker mere og mere sandsynlig? Det er jo over 50 % af vælgerne i begge lejre, der helst ser en sådan?

Anonym sagde ...

hvis 76% af S-vælgerne ønsker at gå sammen med SF og sekundært de radikale, så må det da blive mere og mere sandsynligt at I får en bred Norge-løsning som Auken foreslog det for et års tid siden