søndag, januar 14, 2007

Frank Jensen tilbage i S-varmen

Tidligere justitsminister og socialdemokratisk kronprins Frank Jensen er tilbage i en nøglerolle i sit parti.

Han skal stå i spidsen for et nyt udvalg, som partistyrelsen nedsætter for at udvikle en strategi for fremtidens socialdemokratiske globaliseringspolitik. Det fortæller Berlingske Tidende.

Dermed får partiformand Helle Thorning-Schmidt i de kommende måneder sin ærkerival fra formandsopgøret i 2005 tæt ind på livet. Frank Jensens arbejde er en del af Socialdemokraternes forsøg på at tilbageerobre dagsordenen fra regeringen. Ud over Frank Jensens globaliseringsudvalg sætter et udvalg under ledelse af næstformand og Hillerød-borgmester Nick Hækkerup fokus på fremtidens offentlige sektor, og et tredje udvalg arbejder med ulighed.

I morgen skal Frank Jensen forelægge kommissoriet »Danmark i en ny tid - hvad skal vi leve af?« for partistyrelsen, og så skal de øvrige medlemmer til udvalget vælges.

»Det er jo sådan, at globaliseringen ikke er noget, man bare løser med en globaliseringspulje, som regeringen har forsøgt. Det her påvirker jo enhver danskers hverdag. Det handler om, hvad vi skal lave, og hvad vi skal leve af i fremtiden, og det er vi nødt til at have nogle meget klarere svar på, end vi har fået hidtil,« siger Frank Jensen, som mener at der er behov for at tænke globaliseringen ind i snart sagt ethvert politikområde.

Frank Jensen fastholder dog sin tidligere beslutning om at forlade dansk politik efter næste valg, og han har allerede trukket sig langt tilbage fra daglig politik, har fået poster i erhvervslivet, er blevet formand for Aalborg Universitet og passer i al stilfærdighed nogle politiske opgaver bla. som medlem af Udenrigspolitisk Nævn.

Netop fordi Frank Jensen har foretaget denne beslutning, er der ikke meget andet en symbolik i udpegningen af ham som formand for et relativt ligegyldigt udvalg på et ufarligt politikområde. Og Frank Jensen har hverken interesse i at genere ledelsen med absurde politiske udmeldinger eller profilere sig selv. Derfor er der stor sandsynlighed for, at oplægget til sin tid næppe vil få den store rolle at spille.

Kilde: Berlingske Tidende.

Ingen kommentarer: