torsdag, januar 18, 2007

Tidl. skatteminister Hovmand stopper

Venstres gruppeformand, Svend Erik Hovmand, stopper efter næste folketingsvalg, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Den 61-årige Svend Erik Hovmand er valgt i Nykøbing Falster-kredsen og har været medlem af Folketinget uafbrudt siden 1975. Svend Erik Hovmand har været energiminister, boligminister og - senest - skatteminister frem til 2004.

- Jeg føler mig for ung til at holde op, men for gammel til at fortsætte, siger Svend Erik Hovmand til avisen.

Svend Erik Hovmand er samtidig den i Venstres folketingsgruppe, som uafbrudt har siddet længst i tinget, oplyser avisen.

Hovmand overtog posten som gruppeformand i Venstre, da daværende gruppeformand Erik Larsen fik ikke stemmer nok til et genvalg ved folketingsvalget i 2005. Hovmand har dog ikke været særlig populær som gruppeformand, hvor han flere gange været under beskydning fra gruppefæller, fordi han ikke har formået at formidle samarbejdet mellem gruppen og regeringen.

At Hovmand stopper er næppe en stor overraskelse, men det bliver interessant at se, hvem der skal overtage den tidligere så sikre kreds. Med Fogh Rasmussen som spidskandidat i Sjællands-storkredsen er ingen kredse længere helt så sikre, og det kan naturligvis også at have spillet ind på Hovmands beslutning.


Jarl Cordua har en lille kommentar til Hovmands afgang.

Kilde: Folketidende [kræver login]

Ingen kommentarer: