fredag, januar 19, 2007

Århus: Ballade mellem S og V

Der er ballade i Århus byråd mellem det socialdemokratiske borgmesterparti og Venstre om en fælles forligsaftale om budgetbesparelser på børnepasning.
Socialdemokraterne anklager Venstre-rådmand Louise Gade for at gå alt for vidt med et oplæg om at flytte 2300 børn, hovedsageligt i skolealderen, fra den institution, hvor de passes nu, som led i en større sparerunde, der berører et halvt hundrede institutioner. Det er alt for mange, siger socialdemokraternes ordfører i byrådet, Jacob Bundsgaard Johansen. Imens anklager Louise Gade Socialdemokraterne for at rende fra forligsaftalen. Det fortæller Ritzau.

- Det er under lavmålet og ualmindeligt uanstændigt med den opførsel fra Socialdemokraternes side. Forvaltningen har været bundet på hænder og fødder af budgetforliget og har blot loyalt ført ud i livet, hvad vi har aftalt, siger Louise Gade til Ritzau.

Jacob B. Johansen anfører, at budgetforliget sigtede på at spare penge mest på administrative nedskæringer, så børnene kun skulle rammes i begrænset omfang. Men det er direkte usandt, siger Louise Gade - det har hele tiden stået klokkeklart, at der skulle flyttes rundt på nogle børn, siger hun. Forliget indebærer, at Skole- og Fritidsordningen udvides med et skoleår til at gælde 4. klasse også. Og var det ikke kommet med, så skulle der alligevel flyttes 2000 børn til fritidsklubber, anfører rådmanden.

I alt passes omkring 50.000 århusianske børn i daginstitutioner eller fritidsordninger.

Louise Gade siger, at hun "med kyshånd" vil tage imod et tilbud fra Socialdemokraterne om give flere penge til børnepasning. Pengene kunne så findes med et gammelt forslag fra Venstre om at droppe tilskud til landsbyggefonden for den almennyttige boligsektor. Et spareforslag, som Socialdemokraterne blankt afviste under budgetforhandlingerne.

Kilde: Ritzau/Århus Stiftstidende.

Ingen kommentarer: