mandag, januar 15, 2007

R: Vigtig registrering af 'hate crimes'

Det Radikale Venstres integrations-, kultur og retsordfører Simon Emil Ammitzbøll (ja, ham fra FC Zulu) kritiserer justitsministerens undersøgelse af 'hate crimes'.
Kritikken går på at undersøgelsen der har til formål at klarlægge omfanget af overgreb på minoriteter, giver et et forkert billede på grund af den metode man benytte.

- Jeg støtter op om initiativet. Men vi skal sikre, at undersøgelsen giver et rigtigt billede af problemet. Derfor foreslår jeg, at vi ser på erfaringerne fra Storbritannien og Sverige," siger retsordfører Simon Emil Ammitzbøll i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen foretages i øjeblikket på baggrund af afsagte domme. Dermed udelukkes politianmeldte overfald uden domsafsigelse. De overfald skal inkluderes, og politiet skal samtidig trænes i, hvordan de registrerer 'hate crimes'.

- Jeg har kendskab til sager, hvor politiet har afvist at registrere fysiske chikane-overfald på homoseksuelle. I stedet registrerer politiet disse som røveriske overfald. Derfor skal politiet oplyses om vigtigheden af registreringen - og de skal vejledes om, hvordan man ved politianmeldelser finder frem til 'hate crimes', siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han håber på, at justitsministerens undersøgelse er det første skridt til, at man i Danmark lovgiver på området omkring overgreb og chikane af minoriteter.

Det er naturligvis en skændsel for voressamfund, at bøsser bliver slået ned på gaden fordi de er bøsser. Ligesom at det er en skændsel hvis nogen chikanere negere, muslimer, hvide protestantiske mænd med en universitetsuddannelse eller andre minoriteter i dette samfund. Men derfor har vi en lov der vurderer overfaldets grovhed og straffer der derefter. Bliver forbrydelsen værre af at det er en bøsse det går ud over, ikke i min verden. Lighed for loven for alle.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg tænkte på, om ikke I kan lade det fremgå lidt tydeligere, hvornår I citerer fra aviserne, og hvornår I skriver jeres egen mening. Det er især svært at se, når man læser med pr. nyhedslæser.

Garby sagde ...

Vi skal prøve at gøre det bedre...

Balder sagde ...

"Bliver forbrydelsen værre af at det er en bøsse det går ud over, ikke i min verden. Lighed for loven for alle."

Fornuftige konklusion..

Det er ved at blive et kapløb om hvilken minoritet er mest forfulgt..

Allan sagde ...

sikke noget pjat. Naturligvis skal minoriteter have en særlig beskyttelse. Det er jo nemt nok at blæse nogle principper op, når man selv er gennemsnits dansker, men der er nu engang minoriter der historisk set er blevet forfulgt og stadig gør det og det skal der naturligvis gøres noget ved!

hvis alle skal være lige for loven, skal pædofili så straffes?

Garby sagde ...

Undskyld Allan, mener du ikke at pædofili skal være strafbart?

Det kan godt være at være at jeg er ung, hvid, ateist, med arbejde, uden pletter på straffeattesten osv. men jeg kan vel stadigvæk godt tror på at alle mennesker er skabt lige, eller er det bare en borgerlig løgn?