tirsdag, januar 16, 2007

26-årig udfordrer S-kandidat i Svendborg

26-årige Daniella Wellejus stiller op mod Svendborgkredsens socialdemokratiske kandidat, Niels Chr. Nielsen, 49 år. Det fortæller fyn.dk.

Hun vil være socialdemokratisk folketingskandidat i Svendborg-Langeland kredsen. Den afgørende kraftprøve finder sted ved partiets kredsgeneralforsamling den 27. marts.

Daniella Wellejus meddelte sin kandidatur sidste weekend - angiveligt efter opfordring fra flere.

Formelt mangler hun at samle 25 stillere, der skal skrive under på at støtte hendes kandidatur senest fjorten dage inden generalforsamlingen. Om hun så kan vippe Niels Chr. Nielsen af pinden, er et helt andet spørgsmål.

Daniella Wellejus' beslutning er ikke mindst opsigtsvækkende, fordi hun stort set intet har prøvet i sin politiske karriere.

Hun læser statskundskab på Syddansk Universitet i Odense og regner med at afslutte studiet næste år. Hun har været medlem af DSU siden 1998 og af partiet fra 2001, da hun flyttede fra København til Svendborg.

Ved siden af studiet arbejder hun som studentermedhjælper i Odense Kommunes Institutionsafdeling og tidligere kunne man gennem nogle år finde hende bag kiosken i Føtex.

Det lykkedes hende ikke at blive valgt til Svendborgs byråd ved novembervalget 2005. Med 138 personlige stemmer fik hun kun en placering som Socialdemokraternes fjerdesuppleant.

I fritiden interesserer hun sig for sang og musik - og naturligvis politik. På hjemmesiden www.daniella.nu meddeler hun med stolthed, at hun håber at blive kredsens folketingskandidat og at hun i øvrigt har vundet bronce ved DM i softball.

- Jeg stiller op, fordi det er spændende. Drønspændende. Jeg vil gerne være der, hvor tingene sker, siger Daniella Wellejus til Fyens Stiftstidende.

Kredsformand Gert Rasmussen bekræfter, at Daniella Wellejus kontaktede ham i fredags under en fest i AOF Svendborg.

- Daniella trak mig til side og fortalte om sin beslutning. Og dagen efter ringede hun og bekræftede den, siger Gert Rasmussen.

I aften diskuterer kredsbestyrelsen den nye situation, og før det møde er afviklet ønsker den eksisterende folketingskandidat Niels Chr. Nielsen ikke udtale sig til fyn.dk.

Daniella udfordrer en kandidat, der både er stærk på papiret, men samtidig svækket. Han er LO-formand og desuden HK-formand frem til 1. april, endvidere formand for Svendborg Produktionshøjskole, næstformand i Svendborg Erhvervsskole og formand for det lokale beskæftigelsesråd i Svendborg.

Det er altid et godt udgangspunkt for en S-kandidat, men Nielsen er svækket af, at han ikke formåede at blive valgt fra den ellers stensikre Svendborg-kreds ved valget i 2005, og samtidig kan erindringen om sidste års af og til pinlige forløb i HK også få betydning. Her forhindrede internt roderi to generalforsamlinger i at blive afviklet, og der stillede en modkandidat op mod ham, uden dog at blive valgt.

Kilde: Fyn.dk

Ingen kommentarer: