lørdag, januar 20, 2007

S: Urafsteming om folketingskandidat i Randers Syd

Der er to kandidater til den ledige plads som socialdemokratiske folketingskandidat i den nyoprettede kreds "Randers Syd". De skal nu ud i urafstmening blandt kredsens medlemmer, besluttede en generalforsamling. De to kandidater er Lars Bang og Maja Panduro.

Lars Bang var folketingskandidat i den gamle Mariager-kreds, og han har været byrådsmedlem i den nu nedlagt Purhus Kommune. Lars Bang var opstillet til kommunalvalget i den nye Randers Kommune hvor han fik 214 personlige stemmer og ikke opnåede valg. Ved folketingsvalget i 2005 fik han 1654 personlige stemmer. Hvilket betyder at han blev 2. suppleant.

Maja Panduro Kjærulff, der fik sin politiske debut da hun, som 24-årig blev valgt til kommunalbestyrelsen i den nye Randers Kommune. Ved kommunalvalget i 2005 fik hun 530 personlige stemmer.

Maja Panduro Kjærulff læser statskundskab på Århus Universitet.

Umiddelbart ville det være oplagt med en udskiftning af en kandidat, Lars Bang, der ved flere lejligheder har bevist at han ikke har det store vælgertække, med socialdemokratisk politiks favoritprofil: ung kvinde. Men der er sikkert også nogle lokale interesser der spiller ind. F.eks. at Maja Panduro Kjærulff kommer fra storbyen Randers.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg følger denne weblog med interesse og har lige en kommentar til artiklen om urafstemningen i Randers Syd.

Der står at Lars Bang fik 125 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg.

Men han fik altså 1654 personlige stemmer i 2005.

http://www.im.dk/publikationer/fv2005/resultater/sa015f.htm

Venlig hilsen
Rasmus

Garby sagde ...

Enig, det er noget sjusk. Jeg har rettet det.