mandag, januar 15, 2007

Georg Miksa (S) afløser Hæstorp

I sidste uge meddelte Pia Gjellerup (S), at hun træder ud af Folketinget pr. 1. februar for at blive chef i DJØF. Det giver - som vi fortalte her på Dansk Politik - et comeback til sossernes tidligere sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen.

Hæstorp Andersen er i dag medlem af Regionsrådet i Region Hovedstaden, men den post opgiver hun formodentlig. Det vil i så fald give plads til Georg Miksa, der tidligere var medlem af Amtsrådet i Frederiksborg amt.

Det er dog ikke helt klart, om Hæstorp Andersen træder ud. Partiets regler forbyder generelt dobbeltmandater, men netop Regionsrådene har faktisk fået dispensationer. Der er således eksempler på socialdemokrater, der eksempelvis både er medlemmer af den lokale kommunalbestyrelse (byråd) og regionsrådet.

Her på bloggen tipper vi dog, at Hæstorp Andersen overlader posten i regionen til Miksa for at hellige sig folketingsarbejdet fuldt og helt i håbet om, at hendes ny kreds i Brøndby kan give hende valg ved næste valg.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

"Der er således eksempler på socialdemokrater, der eksempelvis både er medlemmer af den lokale kommunalbestyrelse (byråd) og regionsrådet."

Kunne vi få et par navne på eksemplerne?

Jesper

Garby sagde ...

Karen Durbin (udt. døh-bing) sidder på i Frederiksberg Kommunalbestyrelse og Regionsråd Hovedstaden.

dr moensted sagde ...

Sophie er ikke kandidat i hvidovre, men i Brødby kredsen, der også dækker Vallesnbæk og Ishøj kommuner.