tirsdag, januar 16, 2007

Københavnere skal også kunne spørge deres politikere

I mange kommuner indledes byrådsmøderne med en såkaldt spørgetid, hvor alle borgere kan stille spørgsmål til politikerne. Men hidtil har hovedstaden ikke haft spørgetid på dagsordenen til møderne i Borgerrepræsentationen.

Det vil de borgerlige partier nu lave om på.

De mener, at københavnerne bør have mulighed for at stille spørgsmål til politikerne i op til en time før hvert BR-møde.

- Man kan altid maile til en borgmester eller et BR-medlem, men vi tror, det vil give en mere livlig, offentlig debat, hvis man kan stille et direkte spørgsmål, siger Venstres leder på Rådhuset, kulturborgmester Martin Geertsen til Berlingske Tidende.

Socialdemokraterne vil gerne forhandle om en spørgetidsordning med de borgerlige partier.

Her på bloggen ryster vi lidt på hovedet af idéen. Hvis Geertsen og co. spurgte deres kolleger fra andre byer, så vil de hurtigt blive anbefalet at holde fast i den gamle ordning. Det er nemlig oftest de samme kværulanter, der stiller de samme spørgsmål. Og det er sjældent politiske sager, der kommer op.

Vi har kun oplevet spørgetimerne i fornuftig brug ifm. valgkampe, hvor især partimedlemmer bruger det som en anledning til at "grille" modstanderne, men det behøver man jo ikke en spørgetime til. Det kan gøres på de mange valgmøder etc.

Indførelsen af spørgetime i København vil blot betyde, at flere kommunale embedsmænd skal bruge tid på at udarbejde notater og svar på spørgsmål, som ikke har relevans for særligt mange andre end spørgeren. Som i øvrigt oftest har fået svar på spørgsmålene før.

Kilde: DR København.

Ingen kommentarer: