fredag, december 08, 2006

Top-DF'er hevet i retten af journalister

Dansk Journalistforbund stævner Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, for brud på ophavsretsloven. Det sker, efter at Søren Espersen har bragt en række artikler på sin hjemmeside, uden at forfatterne har givet ham lov til det. Det fortæller Jyllands-Posten.

I alt kræver Dansk Journalistforbund 165.641 kroner af politikeren.

- Vi ser os nødsaget til at overdrage sagen til vores advokat med henblik på at forfølge den retsligt. Årsagen er, at vi forgæves har forsøgt at indgå et mindeligt forlig, som begge parter kunne være tilfredse med, siger juridisk konsulent Christian Dølpher, efter at Dansk Journalistforbund i over et år har forhandlet med Søren Espersen om finde en passende erstatning.

Søren Espersen afviser det store beløb med henvisning til, at mange af artiklerne faktisk aldrig er blevet læst.

Så vidt vi ved her på redaktionen, så indeholder ophavsretslovgivningen dog ikke den slags muligheder for at omgå lovgivningens krav.

Hvis Espersen dømmes til at betale erstatning (hvilket meget tyder på), så er der endnu et væsentligt spørgsmål: Er han så diskvalificeret til at stille op for DF, som jo nu kræver rene straffeattester. Eller er der undtagelser for både våbenlov, racismelov og ophavsretslov?

Kilde: Jyllands-Posten.

Ingen kommentarer: