onsdag, december 06, 2006

S: AGF skal gøre mere for at bekæmpe racismebøller

Socialdemokraternes medlem af retsudvalget, Magnus Heunicke, vil lægge pres på fodboldklubben AGF for at få dem til at samarbejde med politiet om bekæmpelse af hooliganisme.

Efter at have overværet en udekamp mod HIK overfaldt en bus fuld af folk fra tilhængerfraktionen White Pride den 11. november tre personer med anden etnisk herkomst på en tankstation ved Sorø. White Pride er berygtet som den mest ekstreme højrefløjsgruppering omkring et dansk sportshold. Overfaldet fik Magnus Heunicke, der selv holder med hjemmeholdet Næstved IF, til at bede justitsminister Lene Espersen undersøge hvilke tiltag som politiet sammen med AGF, havde gjort for at finde ud af hvem der skyldig er.

Justitsministeren besvarede spørgsmålet i dag, og her fremgik det, at politiet ikke har været i kontakt med AGF. Det er ikke godt nok, mener Magnus Heunicke, som derfor vil lægge pres på AGF for at på dem til at samarbejde med politiet.

"Jeg hæfter mig ved, at der er tale om den racistiske voldelige fraktion White Pride fra AGF. Den har eksisteret i mange år nu, så spørgsmålet er, hvorfor der ikke for længst er gjort noget for at forhindre, at de hooligans overhovedet kan få lov til at se fodbold på danske stadioner. Her har AGF et stort ansvar for at samarbejde med politiet, som jeg vil presse dem til at påtage sig," siger han til hjemmesiden bold.dk.

Kilde: Bold.dk

Ingen kommentarer: