tirsdag, december 05, 2006

Færøerne ud af mørket: Afskaffer ret til at slå børn

Nu bliver det endelig også forbudt for forældre på Færøerne at slå sine børn.
De seneste år har det på Færøerne - som det eneste land i Norden - været tilladt forældre at revse - dvs. slå - deres børn korporligt.

Færøernes Lagting har dog netop i forbindelse med en vedtagelse om fælles forældremyndighed samtidig godkendt en bestemmelse om, at revselsesretten afskaffes.

Fra april 2007 bliver det hermed ikke længere tilladt på Færøerne at udsætte sine børn for legemlig afstraffelse eller anden krænkende handling. Den oprindelig gældende lov på Færøerne angående værgemål stammer helt tilbage fra 1922.

Det har blandt andet medført, at det på Færøerne hidtil alene har været moren, der har haft forældremyndigheden over børnene, hvis faren og moren til børnene ikke er gift.

Sverige satte som det første land forældres ret til at slå sine børn ud af kraft i 1979. Tre år senere anbefalede Nordisk Råd, at alle lande i Norden gjorde det samme, og i Finland blev revselsesretten afskaffet i 1983, mens Norge fulgte med i 1987. I Danmark afskaffede Folketinget revselsesretten i 1997.

Ingen kommentarer: