fredag, december 08, 2006

Helge Adam melder DR

Helge Adam Møller (K) har indklaget DR for Pressenævnet. DR viste torsdag dokumentar-programmet "Den hemmelige krig", som han mener viderebringer misinformation.

Helge Adam Møller har valgt at anmelde DR - og ikke folkene bag programmet "Den hemmelige krig" - for brud på god presseskik. Det fortæller Jyllands-Posten.

Det gør han, fordi han mener, at ansvaret for at udsendelsen blev bragt hviler på DR.

Helge Adam Møller begrunder sin klage med, at filmen efter hans mening bygger på en forkert præmis - nemlig en udmelding fra amerikansk side om, at man ikke ville behandle eventuelle krigsfanger i overensstemmelse med Geneve-konventionen.

En udmelding, som Helge Adam Møller fastslår er blevet afvist senere, blandt andet i et memo fra Det Hvide Hus.

Helge Adam Møller må dog nok indstille sig på at få klagen lige tilbage i hovedet. For at kunne klage til nævnet kræver det nemlig, at man er en part i sagen, dvs. at man har været med i udsendelsen. Og det har major Helge ikke.

De andre deltagere, fx forsvarets pressechef, chef eller minister, kan derimod godt klage, hvis de ikke føler sig ordentligt behandlet.

Helge Adams anmeldelse er dog lidt patetisk i vore øjne. Pressens opgave er i høj grad at gå tæt på netop magthavere og politikere - og de må derfor have lidt tykkere hud end andre "almindelige" mennesker. Især når det ikke handler om private forhold, men om, hvad man har gjort og besluttet i folketingssalen.

Så en opfordring skal lyde til majoren herfra: Træk du hellere den anmeldelse tilbage inden du bliver mere til grin.

Kilde: JP.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Nej, der er ikke noget at klage over ift. DR. Stationen udnytter de fakto skattemidlerne glimrende og giver alsidig og relevant dækning. Der føres selvsagt ikke kampagnejournalistik, alt er solidt underbygget og der bør ikke klages. At 70% af personalet stemmer rødt spiller ingen rolle. At oppositionen fik filmen at se før regeringen er også helt efter bogen.