onsdag, december 06, 2006

Borgerligt bagland støtter Irak-politik

Regeringen har sit bagland med sig i Irak-politiken. En rundspørge, Ritzau har foretaget blandt Venstre og De Konservatives kredsformænd, viser, at 56 procent mener, at den danske styrke skal blive i Irak, indtil sikkerheden er genoprettet i landet.

29 procent mener, at soldaterne skal blive lige så længe som de amerikanske og britiske styrker, mens 11 procent mener, at styrken skal trækkes hjem, når det nuværende mandat udløber til sommer. Kun 2 procent - eller én enkelt kredsformand - kræver soldaterne hjem nu.

Et massivt flertal på 95 procent af de to regeringspartiers kredsformænd mener også, at det var rigtigt at sende soldaterne af sted i 2003.

I oktober viste en meningsmåling, som Catinét Research lavede for Ritzau, at kun 25,1 procent af alle danskerne mener, at de danske soldater skal blive, indtil sikkerheden i landet er genoprettet. 61,4 procent er enige om, at de danske soldater skal hjem: 32 procent mener, det bør ske, når mandatet udløber til sommer, mens 29,4 procent siger, at de danske soldater skal trækkes ud af Irak nu og her.

Ud af i alt 141 adspurgte kredsformænd i undersøgelsen har de 53 svaret på spørgsmålene om den danske Irak-politik.

Kilde: Ritzau/Politiken.

Ingen kommentarer: