fredag, december 08, 2006

SF i centrum i kedelig finanslovsdebat

I går behandlede Folketinget Finansloven for 2007, og det var på en dag, hvor S havde rakt hånden helt ud til SF og næsten tilbudt dem regeringssamarbejde, skulle næste valg arte sig.

Derfor var det SF's tidligere DKP-formand, Ole Sohn, der især stod for skud på Folketingets talerstol. Det fortæller Ritzau.

Venstre, De Konservative og De Radikale stak den socialdemokratiske accept af skattestoppet lige i hovedet på finanslovordfører Ole Sohn igen og igen. Sohn hånede skattestoppet for at skabe ulighed, mens "skyggeoppositionen" hånede ham og SF for at være klar til en regering, der accepterer skattestoppet.

Den radikale Martin Lidegaard, som både er i den nuværende opposition og stor modstander af skattestoppet, lagde ingen dæmper på sig selv.

- Villy Søvndal er blevet kendt herinde på Christiansborg som mr. Skattestop, lød det fra Lidegaard.

Partikammeraten Morten Helveg Petersen (R) så for sig, at SF har skiftet den røde fane ud med et hvidt flag, hvor partiet har overgivet sig til skattestoppet.

Ole Sohn sagde, at SF "er hamrende uenig med Socialdemokraterne om skattestop". Lige meget hjalp det. For hvordan kan SF være med i en regering, der vil føre skattestoppet videre, når SF selv er så meget imod skattestoppet, tordnede Venstre og De Konservative.

De refererede SF's skatteordfører, Morten Homann, for i en avis at acceptere, at Socialdemokraterne vil føre skattestoppet videre.

Ole Sohn gentog sit synspunkt, at SF vil have sænket skatten på arbejde. Den hårde kritik var udtryk for, at regeringspartierne har dårlige opinionstal, mente han.

Kilde: Ritzau.

Ingen kommentarer: