fredag, december 08, 2006

R angriber SF

Hvis Socialdemokraterne går i regering med SF, vil landet ende i en økonomisk krise. Det mener Naser Khader (R), der stiller sig aldeles uforstående over for, at Socialdemokraterne overhovedet snakker med SF om et eventuelt regeringssamarbejde.

- Hvis S og SF får et regeringssamarbejde sammen med Enhedslisten, så er går landet bankerot. Jeg mener, at SF er total økonomisk uansvarlig, siger Khader til flere aviser.

SF's drømme fik ellers nyt liv, da politiske ordfører, Henrik Sass Larsen (S), torsdag åbnede op for, at SF godt kan komme med i regering. Han kaldte samtidig SF for "Danmarks næstbedste parti", underforstået, at S er det bedste, men at RV kun er på 3. pladsen i hans benchmarking.

- Under velfærdsforhandlingerne ville både Socialdemokraterne og SF dele millioner ud til højre og venstre, og SF gør det gange 10. Men de kan ikke finansiere, hvad de lover, lyder det fra Khader, som er medlem af partiets ledelse.

Den radikale leder Marianne Jelved vil ikke kommentere Khaders udtalelser om den truende fallit, men SF's formand Villy Søvndal er forundret:

- Vi var støtteparti i halvfemserne for en regering, der stod for økonomisk genopretning. Men det kan Jelved vel belære ham om, siger SF-formanden til Berlingske Tidende.

Villy Søvndal langer også ud efter De Radikale, som han mener trænger "til at finde et ståsted":

- Mange mennesker har brug for spænding i deres liv. Nogle springer ud i elastik, nogle jagter kaniner og nogle stemmer radikalt. Khader drømmer om en VKR-regering, Marianne Jelved taler om en SKR-regering, og Margrethe Vestager har sagt, at der er mange lighedspunkter med SF. Jeg synes, at der er behov for klarhed over, hvem De Radikale vil samarbejde med, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne understreger dog, at de stadig foretrækker at sidde i regering med kun De Radikale. Og det er heller ikke alle i SF's bagland, der er begejstret for en eventuel regering med deltagelse af SF.

Flere lokalpolitikere i SF opfordrer således deres partiformand til at droppe tanken om ministerposter, indtil Socialdemokraterne har ændret kurs på skattepolitik og 24-års-regel, skriver Information.

Ingen kommentarer: