mandag, december 04, 2006

Tidl. VU-formand folketingskandidat i Ballerup

Den unge Mette Frederiksen (S) får kvalificeret modstand til næste folketingsvalg. Hendes tidligere lokal-udfordrer, Pia Larsen, har nemlig besluttet sig for ikke at genopstille i den nye Ballerup-kreds, og i stedet har man valgt den tidligere VU-formand, Claus Horsted, som kandidat.

Medlemmerne af Venstre valgte på et opstillingsmøde onsdag den 29. november 2006 den 28-årige statskundskabsstuderende Claus Horsted som deres folketingskandidat.

”Det var af afgørende betydning for valget af Claus Horsted, at han havde baggrund som VU-formand”, siger kandidatbestyrelsens formand Marianna Hesselholt i en pressemeddelelse, og tilføjer ”Med valget af Claus Horsted som vores nye folketingskandidat får vi en ung og markant kandidat med god politisk erfaring. Vi tror på, at et af Venstres mandater i den nye Københavns Omegns Storkreds vil tilfalde Ballerupkredsens nye folketingskandidat Claus Horsted”.

Claus Horsted, der var landsformand for Venstres Ungdom i årene 2003 til 2005, følger som folketingskandidat i fodsporene på en række tidligere VU-formænd, der i dag sidder i Venstres Folketingsgruppe. Således er både Peter Christensen, Troels Lund Poulsen, Kristian Jensen og Torsten Schack Petersen i dag medlemmer af folketinget, og den nuværende VU-formand, Karsten Lauridsen, er i dag opstillet i Hjørring-kredsen.

Horsted er i øvrigt kendt som en loyal støtte af Anders Fogh og dennes politiske linje. Der er altså ikke tale om endnu en liberal rebel, skulle Horsted blive valgt.

Læs pressemeddelelsen her.

Ingen kommentarer: