tirsdag, december 05, 2006

S-kovending på skat

Det er ikke længere nogen betingelse for Socialdemokraterne, at et borgerligt parti skal deltage i en skattereform efter et valg. Det skriver Børsen.

Partiet dropper sin tidligere tildelte vetoret til et af de borgerlige partier ved en omlægning af skatterne. Nu kan en skattereform godt vedtages alene med venstrefløjen – blot er det en betingelse, at en skattereform skal høres hos vælgerne ved et folketingsvalg, inden den føres ud i livet.

Ifølge Børsens oplysninger er det SF, som over weekenden pressede Socialdemokraterne til indrømmelsen som betaling for at pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister.

»Vi har ikke givet de borgerlige partier vetoret i al uendelighed på skatteområdet. Man kan godt forestille sig, at hvis vi beslutter os for en skattereform, som vi ikke kan få et borgerligt parti med til, så må vi ved et folketingsvalg se, hvad befolkningen siger. Vi kan ikke låse os selv i al evighed. Men skattestoppet gælder i denne og næste valgperiode,« siger Socialdemokraternes skatteordfører John Dyrby til Børsen.

Kilde: Børsen.

Ingen kommentarer: