onsdag, januar 03, 2007

Søges: Ung og kendt socialdemokrat

Som vi fortalte kort før nytår, så har socialdemokraten Lissa Mathiassen meddelt, at hun ikke genopstiller. Derfor står socialdemokraterne i Kolding med et problem: De skal ikke bare finde een ny kandidat, men hele to. For med valgkredsreformen bliver Kolding-kredsen delt i en nordkreds og en sydkreds.

- Og i disse dage arbejder vi mest med en masse organisatorisk, bl.a. valg af to kredsbestyrelser og en fællesledelse, siger kredsformand Kristian Fink, ifølge DR 94 i Vejle.

- Vi håber ikke, at der kommer et lynvalg. Det er der dog heller intet, som tyder på. Men skulle det ske løser vi selvfølgelig opgaven. Vi vil dog gerne have god tid til at finde nye kandidater og gøre arbejdet ordentligt, siger han.

Ifølge kredsformanden ønsker man kandidater med følgende profil: Ung, kendt og god til at tale med journalister.

Kolding-kredsen blev hidtil anset for at være en god og "sikker" kreds, men når den nu opsplittes i to kredse, skal der hives mange stemmer hjem.

Kredsen har kæmpet hårdt for at forblive een valgkreds og der blev søgt dispensation, men forgæves. Kolding-kredsen er delt i to.

Interesserede kandidater har allerede meldt sig til posten som folketingskandidat og der er også dukket forslag op på mulige kandidater.

Socialdemokraterne i Kolding-kredsen regner med at kunne sætte navne på kandidaterne om 3 måneder.

Her på bloggen følger vi naturligvis sagen, og hører vore læsere om kandidater eller rygter, så er man velkommen til at sende os en (anonym) mail på danskpolitik@gmail.com.

Kilde: DR 94.

Ingen kommentarer: