tirsdag, januar 02, 2007

Connie sender truede dyr til borgmestre

Samtlige landets borgmestre har i dag modtaget et nytårskort fra miljøminister Connie Hedegaard (K) med et noget særpræget motiv. Ministerne har nemlig sat et billede af dyr eller planter, der er truet i borgmesterens kommune, på forsiden af kortene.

Næstveds borgmester Henning Jensen (S) fik således et billede af en klokkefrø. Frøen har et af sine hjemsteder i den nye Næstved Kommune, men klokkefrøen er truet på sit levebrød og risikerer at forsvinde helt fra Danmark. Skal frøen bevares, kræver det en indsats fra Henning Jensen og hans kommune, mener altså Connie Hedegaard.

Også de øvrige 97 borgmestre har fået nytårskort med billeder af dyr eller planter, der er truet i lige netop deres kommune.

Den politiske årsag er, at kommunerne har overtaget ansvaret for en stor del af miljøområdet fra amterne, og ministeren tror, at postkortet kan være med til at sætte fokus på de nye udfordringer.

Man kan se en liste over hvilke arter, der var på de enkelte borgmestres nytårskort, på Miljøministeriets hjemmeside.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hun burde også lige sende et postkort med en Bilka på til borgmesteren i Horsens. Jeg synes den har virket lidt truet på den egn...