onsdag, januar 03, 2007

DSU: S skal gå i regering med K

Det er åbenbart dagen for bogstavsleg i det politiske liv. Onsdag startede Dansk Folkepartis Ungdom med at opfordre Anders Fogh Rasmussen til at skrotte De Konservative og danne en VO-regering, og det ønske betragter Socialdemokraternes ungdomsorganisation, DSU, som "helt naturligt", men opfordrer samtidig Socialdemokraterne til at gå efter et regeringssamarbejde med Det Konservative Folkeparti - en SK-regering. Det fortæller Ritzau.

- Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at Dansk Folkeparti ønsker at indtræde på De Konservatives plads i regeringen. Sådan er virkeligheden jo allerede, siger formanden for DSU, Jacob Bjerregaard, som i stedet inviterer De Konservative over på den anden side af midten for at kæmpe for en SK-regering.

- Jeg har personlig altid haft et godt indtryk af De Konservative. De er ordentlige mennesker, der ikke deler det nedladende menneskesyn, som Dansk Folkeparti og store dele af Venstre repræsenterer. Så jeg ser da bestemt muligheder i et kommende samarbejde mellem S og K, siger Jacob Bjerregaard.

Til gengæld vil DSU have moderpartiet til at droppe alt samarbejde med De Radikale, som ifølge Jacob Bjerregaard ikke foretager sig andet end at svine Socialdemokraterne til.

- På den baggrund ser jeg langt mere perspektiv i et fremtidigt samarbejde med De Konservative, siger Jacob Bjerregaard.

Historisk set har Socialdemokraterne været i regering med både Venstre, CentrumDemokraterne, Kristeligt Folkeparti, Det Radikale Venstre og Venstre. Men bortset fra Samlingsregeringen har S og K aldrig været i regering sammen.

Kilde: Ritzau.

Ingen kommentarer: