tirsdag, januar 02, 2007

Konservative vælgere vil have velfærd, ikke stattelettelser

Det er hårdt at være konservativ i Danmark, regeringspartneren vil ikke have skattelettelser, støttepartiet vil ikke have skattelettelser og selv partiets egne vælgere vil ikke have skattelettelser. Det skriver Berlingske Tidende.

Eventuelle økonomiske gevinster ved kommunalreformen skal bruges til at forbedre den offentlige service, ikke til at lette de kommunale skatter. Det mener et flertal af de konservative vælgere, der dermed er ude af trit med partilinien (men vi regner ikke med at alle sammen bliver indkaldt til et møde på partiformandens kontor).

De konservative kernevælgere følger en aktuel tendens hos danskerne - at besparelser fra stordriftsfordele og personalereduktioner hellere skal bruges på velfærd end på lavere skat.

På spørgsmålet om, hvad kommunalreformens milliongevinster skal bruges til, svarer blot 22 procent af de konservative vælgere skattelettelser, mens 53 procent foretrækker bedre offentlig service.

- Jeg tror, mange konservative siger, at vi godt må bruge pengene fra effektivisering på velfærd, fordi det er nogle "gratis" penge, vi har fået. Vores vælgere går ind for velfærd under forudsætning af, at det ikke sker ved et højere skattetryk, siger den nyudnævnte skatteordfører Jakob Axel Nielsen.

Ingen kommentarer: