onsdag, januar 03, 2007

DF kræver, at regeringen fyrer DR-journalister

Dansk Folkeparti overgår endnu engang sig selv i kritikken af Danmarks Radio. To af partiets topfigurer kræver, at regeringen langt mere offensivt bekæmper ’de røde lejesvende’ i Danmarks Radio.

De to er MF Morten Messerschmidt og MEP Mogens Camre, der sammen har sendt et brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og tre andre VK-ministre 19. december 2006, som Nyhedsavisen er kommet i besiddelse af.

I brevet skriver de to blandt andet:

»Vi finder, at regeringen langt mere tydeligt må imødegå DR’s politiserende virksomhed« .

I brevet opremses en række eksempler som ifølge de to viser, at DR »åbenlyst modarbejder regeringen«.

Blandt andet hæfter de sig ved DR’s dækning af efterårets pædagogstrejker og en intern mail fra en redaktionschef på DR, der giver udtryk for glæde over fyringen af familieminister Lars Barfoed (K).

Hos Socialdemokraterne og De Radikale frygter man, at Dansk Folkeparti vil påvirke regeringen til at gribe ind i DR’s uafhængighed.

Morten Messerschmidt, der tidligere har stiftet en forening for kritiske licensbetalere, erkender da også ligefrem, at formålet er at få regeringen til at stække DR’s uafhængighed.

»Det er selvfølgelig altid uheldigt, når politikere intervenerer i et medie, men det er helt nødvendigt med et indgreb i DR’s uafhængighed, fordi vi har en offentligt finansieret virksomhed, som er så venstreorienteret, at man lige så godt kunne have læst op af SF’s partiprogram,« siger Morten Messerschmidt.

Han foreslår, at DR’s medarbejdere og ledelse skal have en fyreseddel, hvis de bevidst producerer »rød journalistik«.

»Regeringen må gøre det helt klart for DR, at hvis man fortsætter med at gå venstrefløjens ærinde, så vil det ganske enkelt betyde afskedigelser både i ledelsen og blandt journalisterne,« siger han.

Kilde: Nyhedsavisen.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er også på høje tid, at DR får at vide, at radioen ikke tilhører medarbejderne.

falkeøje

Anonym sagde ...

Øhh, hvad mener du Falkeøje?

Anonym sagde ...

Det er rystende, hvor meget DFs retorik nogle gange minder om noget fra 1930'erne...