tirsdag, januar 02, 2007

S til kamp mod svin

Dan Jørgensen, MEP (S) og Johannes Lundsfryd Jensen, folketingskandidat i Faaborg Ærø-kredsen, sætter nu den danske svineproduktion på den politiske dagsorden. De kræver en samlet, overordnet plan.

Dan Jørgensen er bekymret for miljøet, fordi kommunerne overtager ansvaret fra amterne. Det vil medføre flere tilladelser til udvidelser af svineproduktioner, frygter han, ifølge DR Fyn.

En løsning er at nedsætte en kommission, der på et helt overordnet niveau skal komme med en plan for svineproduktionen:

- Svineproduktion er en industri, så området bør reguleres som al anden industri. Det bliver også samlet i særlige erhvervsområder, siger Dan Jørgensen.

- Der produceres allerede nu mange svin i Danmark. Nu bliver problemet endnu større. Der er behov for at finde en langsigtet løsning, så vi finder en balance mellem miljøbeskyttelse, landmændenes behov for udvikling, økonomi og naboers krav på at kunne opholde sig i egen have på én og samme tid, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Produktionen af svin i Danmark er steget med 2,5 mio. de sidste 4 år. Landbruget selv anslår, at produktionen vil stige med yderligere 40% de næste 10 år.

Dan Jørgensen kommer - ligesom Lundsfryd - fra Fyn, og netop øen i midten af Danmark har den største koncentration af svin. Derfor er det naturligt, at Fyn går forrest i udviklingen og evt. virker som forsøgsområde for fremtidens svineproduktion mener de to socialdemokrater.

Kilde: DR Fyn.

Ingen kommentarer: