onsdag, januar 03, 2007

DFU: K bør forlade regeringen

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bør fyre alle syv konservative ministre og indstille regeringssamarbejdet med Bendt Bendtsens (K) parti i år.
Det mener formanden for Dansk Folkepartis Ungdom (DFU), Kenneth Kristensen, der mener, at Dansk Folkeparti bør erstatte De Konservative og danne en VO-regering i 2007. Sådan skriver organisationens formand, Kenneth Kristensen, i sit ugebrev.

- Derfor lyder den klare opfordring til statsminister Anders Fogh Rasmussen: Skab nyt liv i din regering. Skift de knotne konservative ud og erstat dem med friske kræfter fra Dansk Folkeparti.

Han mener, at De Konservatives formand, Bendt Bendtsen, har opført sig som et "forvorpent børnehavebarn", efter at Dansk Folkeparti reelt fyrede tidligere familie- og forbrugerminister Lars Barfoed (K). Efter nytår har Bendtsen givet udtryk for, at han ikke har brug for at drikke forsoningskaffe med DF-formand Pia Kjærsgaard.

- Man må stille sig selv det spørgsmål, hvor lang tid Bendt Bendtsen kan blive ved med at være knotten over en fyring af en minister, som i befolkningens øjne kun har leveret gammelt kød og rejer med elektronik i, skriver Kenneth Kristensen, der også sidder i DF's hovedbestyrelse og til daglig arbejder for moderpartiet på Christiansborg.

Han tilføjer, at "regeringen er kørt træt" og foreslår en regeringsrokade i stil med Poul Schlüters i 1988, hvor CD og Kristeligt Folkeparti blev skiftet ud med De Radikale. I år bør det dog være Dansk Folkeparti, der erstatter De Konservative, mener DFU-formanden.

- Dansk Folkeparti kan stille mindst lige så kompetente folk som de syv konservative ministre. Dansk Folkeparti skal naturligvis have en ministerpost eller to mere, for partiet er jo seks mandater større end De Konservative, men også den opgave skal vi nok klare, skriver han.

Om Kristensens voldsomme udfald er koordineret med partiformanden er uvist, men det er før set, at ungdomsorganisationen er blevet "brugt" til at sige ting, som moderpartiet ikke selv kan. Og den unge fynbo har været en af Pias tro væbnere siden partiet blev stiftet, og han skiftede med over fra Fremskridtspartiet.

Kilde: Dansk Folkepartis Ungdom.

3 kommentarer:

Lars sagde ...

En ting har DFU helt og aldeles ret i: Dansk Folkeparti og Konservative har folk som er lige kvalificerede. Hvor er det trist.

Garby sagde ...

Det synes jeg nu ikke er rigtigt, når man ser bort fra vicestatsministeren, trafikministeren og justitsministeren så er der da ganske meget talent i (og omkring) den konservative gruppe (Jacob Axel Nielsen, Chr. Wedell-Neergaard, H.A. Møller samt Lars Barfoed og Henriette Kjær), hvilket er i skarp kontrast til DF der på en god dag kun ville kunne finde kvalificerede folk til fire ministerposter (ja fire, Pia Kjærsgaard, Peter Skaarup, Kr. Thulesen og Søren Espersen...), resten af gruppen er enten for ukvalificeret eller i Messerschmidt/Langballe/Krarups tilfælde, alt for udisciplinerede.

Anonym sagde ...

Hvad i alverden er S. Espersen kvalificeret til at lave som minister?