onsdag, januar 03, 2007

Foghs ministre er dydsmønstre

Med den rygende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen som undtagelsen, der bekræfter reglen, lever hovedparten af Foghs ministre sundere end længe set. Det fortæller gratisavisen "dato", der har talt med et udpluk af ministrene dagen efter statsministerens nytårstale om at tage et personligt ansvar.

I talen sagde Fogh bl.a.: "Vi bør hver især forebygge livstilssygdomme, blandt andet ved sund kost og motion."

Og det er nok ikke første gang, statsministeren taler om det emne. Det er åbenbart taget op flere gange på ministermøder. I hvert fald lever stort set alle hans ministre op til ansvaret.

Selv regeringens ældste medlem, den 67-årige transportminister Flemming Hansen, motionerer hver dag og kender tilmed sit BMI-tal, der ifølge ham selv er 25,4 - hvilket er lige i overkanten. Men Hansen har planer om at tabe sig tre kilo i januar. Hans opskrift på et sundt liv er, at han går hver dag - og om sommeren cykler han og spiller golf.

Undervisningsminister Bertel Haarder er også helsefanatiker, og han både løber og vinterbader (!) - "Typisk hver anden dag", siger han til avisen.

Den eneste, der falder udenfor billedet, er paradoksalt nok sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, der både ryger og er glad for et veldækket bord. Røgtobakken har han til fælles med Bendt Bendtsen (K) og Per Stig Møller (K). Løkke ønskede da heller ikke at medvirke i "datos" lille nytårshistorie.

Kilde: dato

Ingen kommentarer: