fredag, januar 05, 2007

Danmark risikerer at miste sin EU-kom­missær i fremtiden

Den tyske næstformand for EU-Kommisionen og industrikommissær, socialdemokraten Günther Verheugen, sætter spørgsmålstegn ved, om de små medlemslande fremover bør have en kommissær. Verheugen vil i stedet dele ansvaret ud til færre kommissærer fra de store lande, mens de små lande skal tildeles en post som vicekommissær.

- En lille medlemsstat får mere gavn ud af at have en vicekommissær på et vigtigt område end ved at levere en kommissær, som har ansvaret for et marginalt område, siger Günther Verheugen.

Forslaget om at fratage de mindste ­lande deres kommissær skal ifølge Verheugen være en del af debatten, når den vingeskudte EU-forfatning efter planen skal genoplives under det tyske formandskab i EU det næste halve år.

Jeg mener at Verheugen har fat i den lange ende, man i bund og grund burde han gå skridtet længere, nemlig at intet land automatisk har ret til en kommissær, men at posterne skal gå til den mest kvalificerede person, og det skal så være Europa-parlamentet der beslutter om en kandidat, nomineret af formanden for kommissionen, er kvalificeret. Den nuværende model hvor EU-kommissionen er en affaldsplads for ministre med dårlige sager er i hvert fald ikke at foretrække.

Kilde: TV2 News

Ingen kommentarer: