torsdag, januar 04, 2007

Borgmestre skyder skylden på besparelser på kommunalreform

Det ligner et forsøg på at give aben videre, når en række sjællandske borgmestre på forhånd forudser forringelser på daginstitutionsområdet. Borgmestrene skyder skylden på kommunalreformen. Det skriver Berlingske Tidende.

- Hovedparten af vores borgere kan forvente dårligere service. Vi har følt os nødsaget til at harmonisere efter lavest mulige personalenormering på grund af kommunens økonomiske situation, siger Ole Find Jensen (S), borgmester i Ny Frederikssund Kommune.

Ole Find Jensen (billedet) er en ud af fem borgmestre på Sjælland der i ly af kommunalreformen varsler forringelser for borgerne. 15 af de nye kommuner varsler på nuværende tidspunkt ingen forringelser.

Venstres nyvalgte kommunalordfører Erling Bonnesen giver dog ikke meget for borgmestrenes dystre forudsigelser.
- De tager fejl og ser spøgelser på forhånd. Vi har de største kommunalbudgetter nogensinde, og der bliver ikke foretaget besparelser på børneområdet på næste års finanslov, siger Erling Bonnesen.

Han mener heller ikke, at den øgede brugerbetaling er et tegn på, at den stramme kommunale økonomi går ud over borgerne.

- Så længe kommunerne bruger midler inden for de ramme, som er lagt for dem, ja så har jeg det fint med det. Men hvis man som forældre ikke er tilfreds med den behandling man får, vil jeg da opfordre til at man søger indflydelse gennem institutionernes bestyrelser, siger Erling Bonnesen.

Ingen kommentarer: