tirsdag, februar 20, 2007

V lover erhvervslivet "lov-pause"

Virksomhederne har nok at se til med velfærdsaftalen, globaliseringspakken og ændringer i konkurrenceloven. Derfor skal erhvervslivet have et pusterum uden nye lovpakker, mener Venstre.

Partiets erhvervsordfører, Jacob Jensen, foreslår ifølge Jyllands-Posten, at der et år frem indføres et stop for ny erhvervs-lovgivning.

- Når jeg spørger virksomheder og erhvervsorganisationer, hvad jeg kan gøre for at hjælpe dem, er svaret ofte: "Lad være med at gøre noget. Lad os få fred i en periode, så vi kan koncentrere os om at drive vores virksomhed under de givne regler", siger han.

Der skal stadig indarbejdes EU-direktiver, og der kan også opstå situationer, der kræver en hurtig lovgivningsmæssig indsats, men der skal ikke tages initiativ til flere love, mener Jacob Jensen.

- Perioden kan bruges til at tænke længere frem og planlægge større sammenskrivning af lovgivningen. På den måde undgås også for mange lappeløsninger og for uklare regler, når love bliver justeret, efterhånden som nye situationer opstår, siger han.

Dansk Industri mener, at det er på tide, at regeringen gør noget for at mindske erhvervslivets administrative byrder og hilser forslaget velkomment.

Blandt de politiske partier får forslaget en mere blandet modtagelse.

- Regeringens problem er, at den sætter for meget i søen. Nu siger virksomhederne så, at det er nok. Det viser, at regeringens mål om at stoppe administrativt bøvl ikke er nået, tværtimod, siger Niels Sindal (S).

Han vil gerne have nedbragt mængden af love og regler, men understreger, at en del tiltag er nødvendige og efterspørges af erhvervslivet.

Erhvervsordfører Poul Erik Christensen (R) finder forslaget fra Venstre "besynderligt". Han mener, at det må være udtryk for, at Venstre er løbet tør for ideer på erhvervsområdet og trænger til at blive fritaget for regeringsansvaret.

Kilde: Jyllands-Posten.

Ingen kommentarer: