mandag, februar 19, 2007

Skatteministeren lover billigere biler

En omlægning af bilbeskatningen, som gør miljøvenlige biler billigere, men benzinslugere dyrere, vil være fremlagt og vedtaget i Folketinget inden næste valg. Det forventer skatteminister Kristian Jensen (V).

- Jo før vi kan få lavet en omlægning og få mere miljøvenlige biler, jo bedre. Jeg forventer, at der ligger et forslag klar, som kan gennemføres inden udgangen af denne regeringsperiode, siger Kristian Jensen ifølge Berlingske Tidende.

Dermed hæver skatteministeren ambitionsniveauet i forhold til det regeringsgrundlag, som Venstre og de Konservative fremlagde efter valget for to år siden. Her hed det kun, at regeringen ville nedsætte et udvalg, som skulle undersøge mulighederne for at omlægge bilbeskatningen. Det udvalg er på trapperne, men nu altså med besked fra Kristian Jensen om, at arbejdet faktisk skal føre til en omlægning.

- Vi har for øjeblikket en arbejdsgruppe, som ser på det, og den skulle gerne være færdig inden for et par ugers tid, så vi kan få det egentlige udvalgsarbejde sat i gang, siger Kristian Jensen.

Forslaget har som udgangspunkt gode chancer for at blive vedtaget i Folketinget, hvor alle partier er enige om princippet bag. Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, glæder sig da også over skatteministerens budskab.

- Det er godt, at vi nu har noget at holde regeringen op på. Nu er der en konkret dato for, hvornår der skal ske noget, og ikke bare et udvalg som skal undersøge det,« siger Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann.

SFs skatteordfører, Morten Homann, har i den senere tid opfordret regeringen til snarest muligt at lægge et forslag frem. Men nu hvor han tilsyneladende får sin vilje, har han svært ved at tro på det.

- Hvis det er rigtigt, så er det selvfølgelig dejligt, men hvis jeg skal være helt ærlig, så vil jeg gerne se det, før jeg tror det. De har lovet det her siden regeringsskiftet i 2001, og mange har været ud at sige, at det ville komme lige straks, men der er jo endnu ikke sket noget, siger Morten Homann.

Kilde: Berlingske Tidende via Pol.dk

Ingen kommentarer: